Ubuntu Pro, meldingen uitzetten

Uit Xubuntuvraagstukken
Versie door Adminjop (overleg | bijdragen) op 18 feb 2024 om 16:43 (→‎Oplossing)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Inleiding

Updatebeheer geeft de vraag of je wilt updaten naar Ubuntu Pro.

Achtergrondinformatie

Ubuntu Pro is een relatief nieuwe functie voor midden- en kleinbedrijf. Voor de gewone (X)Ubuntu-gebrukers is het niet van waarde. Alleen is de melding wel irritant.

Oplossing

Met de volgende code is de melding te onderdrukken.

terminal:

sudo pro config set apt_news=false

Mocht het nog niet werken dan zou de volgende oplossing moeten werken:

I tried both sudo pro config set apt_news=false as well as sudo pro detach and neither worked for me.
I tried @jesusangelm solution of commenting out the lines in /etc/apt/apt.conf.d/20apt-esm-hook.conf and for now, that’s working.
I’m not happy that I need to work this hard to disable something like this.

bron: [1]